Sådan skaber du kreativitet

Vær kreativ

Mange af os kender formentlig det, at skulle løse en kompliceret opgave,  finde på nye idéer og skabe skæve vinkler til at anskue en udfordring.

I sådan type opgaver er der som ofte intet entydigt svar eller løsning på opgaven.  Det kan være alt fra fundamentet til en genial idé, til meget specifikke løsninger du søger. Men hvordan giver man hjernen de bedst mulige arbejdsforhold for at skabe kreativitet? Det vil jeg prøve at komme med et lille tip til her.

Sæt tanker til hævning

Det er banalt set den analogi der bedst beskriver processen i hjernen. Når du ønsker at skabe nye idéer og kreative tanker er det vigtigt, at du sætter hjernen til at arbejde i etaper. For det er i mellem etaperne din underbevidsthed arbejder med at løse alle de udfordringer vi står overfor.  Vi kender nok alle det, at man pludselig, som et lyn fra en klar himmel, finder løsningen, får en helt ny idé eller tanke.

Simpelt værktøj – Copy, Combine, and transform

Det er ganske simpelt, at sætte tanker til hævning og derfor gælder det om at komme i gang med en den pågældende opgave så hurtigt som muligt, at få den ind under huden så at sige.

” Copy, Combine, and transform” er en teknik der kan bruges på mange måde, Det kan være du bruger din eksisterende viden til  at lave et mind-map  og bare skrive alt ned der falder dig ind. Du kan skrive en række HV-spørgsmål på et stykke papir, søge på nettet og få inspiration eller på anden måde begynde at fodre din hjerne med spørgsmål og tanker.

Du skal skabe nye forbindelser i din hjerne, der i løbet af nogle timer eller døgn udvikler sig til nye tankemønstrer, der således pludselig skaber idéer og ser muligheder du ikke før havde set. Din hjerne begynder at transformere den data du har givet den og det skaber kreativitet.

Ny forskning har vist, at din hjerne konstant ændrer sig. Den måde din hjerne fungerer på da du vågnede i morges, vil ikke være den samme når du går i seng i aften. Det er den teknik du skal udnytte for, at give underbevidstheden noget at arbejde med

Tving ikke kreativitet frem på 5 min.

At skabe kreativitet kan dog ikke sættes under tidspres og i system, det er sjældent på den måde at den geniale idé fødes.

Mange virksomheder arbejder f.eks. med at nogle timer af medarbejdernes hverdag skal gå med alt andet end det daglige arbejde. De ved nemlig, at det er de oaser medarbejderne pludselig begynder at skabe helt nye forbindelser i hjernen, på tværs af de projekter og udfordringer de sidder med resten af dagen.

Når der gives rum, tid og faciliteres en helhedsorienteret tilgang, åbnes der op for hjernens underbevidsthed og der kan opstå unikke løsninger.

Prøv engang selv næste gang du skal løse en opgave eller svare på en vigtig mail. Lad den ligge i 5 timer, eller en hel dag, inden du sender den videre. Jeg vil vædde med, at du ser anderledes på den løsning du kom frem til i første omgang, og det er helt sikkert til det bedre.

Lad kreativiteten få frit løb

tips til kreativitet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *